“schutting met smalle latjes”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting met smalle latjes? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over verscheidene type erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld schutting met smalle latjes. Zo zijn er verschillende type omheiningen leverbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting met smalle latjes foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting met smalle latjes
Tuinschutting met raster
schutting met smalle latjes blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over schutting met smalle latjes of schuttingpalen plaatsen zonder beton op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting met smalle latjes

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een beton omheining is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting met smalle latjes, kijk dan eens op schutting 3 meter hoog voor meer kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een wellustige uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting met smalle latjes
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting met smalle latjes
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting met smalle latjes
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en stabiel is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting met smalle latjes of andere zaken zoals paalhouder in betonstorten. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting met smalle latjes”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting met smalle latjes of schutting laten plaatsen Bertem.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting met smalle latjes Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting met smalle latjes beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en schutting met smalle latjesDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees informatie over erfafscheiding om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of hoe hoog mag erfafscheiding zijn, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting met smalle latjes

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting met smalle latjes


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting met smalle latjes of “red class wood kopen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting met smalle latjesHet plaatsen van een omheining schutting laten plaatsen Assen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te zetten, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top