“schutting met smalle latten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting met smalle latten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verscheidene soorten omheiningen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld schutting met smalle latten. Zo zijn er verscheidene soorten schuttingen leverbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting met smalle latten foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting met smalle latten
Tuinschutting met raster
schutting met smalle latten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stevig, hebben een grote levensduur en vergen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een tuinafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over schutting met smalle latten of schutting laten plaatsen Dilbeek op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schutting met smalle latten

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond geplaatst en aangestort met beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting met smalle latten, kijk dan ook eens op houten poort met metalen frame voor meer informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans professionele montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting met smalle latten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting met smalle latten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting met smalle latten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting met smalle latten of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Breda. Ingeval u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting met smalle latten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting met smalle latten of douglas schutting met betonpalen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting met smalle latten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting met smalle latten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en schutting met smalle lattenEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton omheining is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Kortenaken, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het verstandig om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting met smalle latten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting met smalle latten


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting met smalle latten of “grenen poort inclusief hang en sluitwerk“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting met smalle lattenHet zetten van een erfafscheiding betonplaten 60 cm hoog kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top