“schutting met stenen onderkant”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting met stenen onderkant? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verscheidene type tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld schutting met stenen onderkant. Zo zijn er meerdere type omheiningen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting met stenen onderkant foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting met stenen onderkant
Tuinschutting met raster
schutting met stenen onderkant blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn sterk, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over schutting met stenen onderkant of schutting laten plaatsen Kapelle op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting met stenen onderkant

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton tuinschutting is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting met stenen onderkant, kijk dan eens op schutting laten plaatsen sint Annaparochie voor meer informatie.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren schutting met stenen onderkant
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting met stenen onderkant
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting met stenen onderkant
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting robuust en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting met stenen onderkant of afwijkende dingen zoals lange balken 10 meter. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting met stenen onderkant”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting met stenen onderkant of schutting laten plaatsen Asperen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting met stenen onderkant Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting met stenen onderkant beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en schutting met stenen onderkantDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips lezen om er over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of gering hout en beton, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de locatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting met stenen onderkant

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting met stenen onderkant


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting met stenen onderkant of “schutting laten plaatsen sint-Mariaburg“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting met stenen onderkantHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Warffum kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top