“schutting niet op erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting niet op erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over verscheidene type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld schutting niet op erfgrens. Zo zijn er diverse soorten schuttingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting niet op erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting niet op erfgrens
Tuinschutting met raster
schutting niet op erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over schutting niet op erfgrens of schutting 4 meter hoog op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting niet op erfgrens

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een beton schutting is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting niet op erfgrens, kijk dan ook eens op douglas hout versneld vergrijzen voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal professionele montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting niet op erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting niet op erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting niet op erfgrens
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding solide en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting niet op erfgrens of overige dingen zoals hekwerk met houten palen. Indien u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting niet op erfgrens”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting niet op erfgrens of houten schuttingen met betonpalen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting niet op erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting niet op erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting niet op erfgrensEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Andelst, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van de perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting niet op erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting niet op erfgrens


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting niet op erfgrens of “houten platen voor buiten Gamma“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting niet op erfgrensHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Nieuwe-Tonge kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top