“schutting op eigen grond afstand erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting op eigen grond afstand erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over diverse soorten schuttingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld schutting op eigen grond afstand erfgrens. Zo zijn er meerdere type hekwerken leverbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting op eigen grond afstand erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting op eigen grond afstand erfgrens
Tuinschutting met raster
schutting op eigen grond afstand erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, beschikken over een lange levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over schutting op eigen grond afstand erfgrens of schutting op muur bevestigen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schutting op eigen grond afstand erfgrens

Een betonschutting is een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van de achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een beton omheining is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting op eigen grond afstand erfgrens, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Gorinchem voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting op eigen grond afstand erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting op eigen grond afstand erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting op eigen grond afstand erfgrens
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining solide en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting op eigen grond afstand erfgrens of overige zaken zoals kant en klaar cement. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting op eigen grond afstand erfgrens”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting op eigen grond afstand erfgrens of wat kostschutting plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting op eigen grond afstand erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting op eigen grond afstand erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en schutting op eigen grond afstand erfgrensEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of houten frame met gaas, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het soms verstandig om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting op eigen grond afstand erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting op eigen grond afstand erfgrens


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting op eigen grond afstand erfgrens of “schutting laten plaatsen Bornem“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of leidingen strak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting op eigen grond afstand erfgrensHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Maasland kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top