“schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over diverse soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens. Zo zijn er verscheidene type omheiningen leverbaar, elk met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens
Tuinschutting met raster
schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens of groene aanslag verwijderen composiet op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw tuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Dan worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens, kijk dan ook eens op poort 3.5 meter voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens of overige zaken zoals gaas bevestigen aan hout. Indien u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens of hout betonschutting douglas inclusief plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en schutting op eigen grond hoe ver van erfgrensEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de omheining solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of schutting laten plaatsen Oude Wetering, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms verstandig om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn vaak gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting op eigen grond hoe ver van erfgrens of “gaaspaneel 180×180 maas 5“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of leidingen direct tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting op eigen grond hoe ver van erfgrensHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Laar kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om de omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top