“schutting op eigen grond wat mogen de buren”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting op eigen grond wat mogen de buren? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verscheidene type hekwerken en gerelateerde thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld schutting op eigen grond wat mogen de buren. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting op eigen grond wat mogen de buren foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting op eigen grond wat mogen de buren
Tuinschutting met raster
schutting op eigen grond wat mogen de buren blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stevig, beschikken over een lange levensduur en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over schutting op eigen grond wat mogen de buren of schutting laten plaatsen Tielt-Winge op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of schutting op eigen grond wat mogen de buren

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinschutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van beton mortel. Daarna worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting op eigen grond wat mogen de buren, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Maurik voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal goede installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting op eigen grond wat mogen de buren
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting op eigen grond wat mogen de buren
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting op eigen grond wat mogen de buren
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining sterk en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting op eigen grond wat mogen de buren of afwijkende zaken zoals douglas planken 20 cm breed. Als u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting op eigen grond wat mogen de buren”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting op eigen grond wat mogen de buren of schutting laten plaatsen Kampen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting op eigen grond wat mogen de buren Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting op eigen grond wat mogen de buren beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en schutting op eigen grond wat mogen de burenDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of kadaster erfgrens bepalen kosten, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het slim om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting op eigen grond wat mogen de buren

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting op eigen grond wat mogen de buren


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting op eigen grond wat mogen de buren of “schutting laten plaatsen Overwinden“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen strak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting op eigen grond wat mogen de burenHet plaatsen van een schutting douglas hout rot niet kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top