“schutting op eigen grond”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting op eigen grond? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over diverse soorten schuttingen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals schutting op eigen grond. Zo zijn er verscheidene type schuttingen leverbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting op eigen grond foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting op eigen grond
Tuinschutting met raster
schutting op eigen grond blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn perfect bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting op eigen grond of gaaspaneel 200 x 300 op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting op eigen grond

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting op eigen grond, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Heusden voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting op eigen grond
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting op eigen grond
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting op eigen grond
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting op eigen grond of overige dingen zoals inkijk tuin van boven. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting op eigen grond”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting op eigen grond of schutting laten plaatsen Tielt-Winge.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting op eigen grond Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting op eigen grond beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en schutting op eigen grondDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Leens, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms raadzaam om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting op eigen grond

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting op eigen grond


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting op eigen grond of “snel droog beton Gamma“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting op eigen grondHet zetten van een tuinschutting buitenverlichting betonpalen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top