“schutting op gemetselde muur”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting op gemetselde muur? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra voorlichting over verscheidene soorten hekwerken en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren op zoeken zoals schutting op gemetselde muur. Zo zijn er verschillende type tuinafscheidingen leverbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

schutting op gemetselde muur foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting op gemetselde muur
Tuinschutting met raster
schutting op gemetselde muur blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn solide, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een schutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting op gemetselde muur of groenblijvende haag kant en klaar haag op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting op gemetselde muur

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende keus voor het afsluiten van uw tuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton schutting is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en aangestort met betonmortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting op gemetselde muur, kijk dan eens op Gamma douglas plank 180 voor meer info.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting op gemetselde muur
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting op gemetselde muur
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting op gemetselde muur
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting op gemetselde muur of overige zaken zoals wat kost een houtenschutting. Indien u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting op gemetselde muur”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting op gemetselde muur of schutting laten plaatsen Reet.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting op gemetselde muur Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting op gemetselde muur beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting op gemetselde muurDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of schutting laten plaatsen Merum, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het wijs om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting op gemetselde muur

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting op gemetselde muur


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting op gemetselde muur of “prieel hout zelf maken“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de procincie op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting op gemetselde muurHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Vlijmen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top