“schutting open en dicht”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting open en dicht? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters op zoeken zoals schutting open en dicht. Zo zijn er verscheidene soorten erfafscheidingen beschikbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting open en dicht foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting open en dicht
Tuinschutting met raster
schutting open en dicht blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn sterk, hebben een lange levensduur en behoeven zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton hekwerken zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een hekwerk is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting open en dicht of schutting laten plaatsen Neerwinden op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting open en dicht

Een betonschutting is een sterke en stijlvolle keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de grond worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een omheining waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en aangestort met beton mortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting open en dicht, kijk dan eens op houten plaat 18 mm dik voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans professionele montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting open en dicht
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting open en dicht
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting open en dicht
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting open en dicht of afwijkende zaken zoals planken 20 cm breed. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting open en dicht”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting open en dicht of schutting laten plaatsensleen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting open en dicht Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting open en dicht beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en schutting open en dichtDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vind hier uw antwoord om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of wat kost een schutting, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting open en dicht

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting open en dicht


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn vaak gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting open en dicht of “schutting laten plaatsen Meerkerk“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting open en dichtHet zetten van een hekwerk betonschutting met hout kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top