“schutting plaatsen op eigen grond”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting plaatsen op eigen grond? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over diverse type tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld schutting plaatsen op eigen grond. Zo zijn er diverse type tuinschuttingen beschikbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting plaatsen op eigen grond foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting plaatsen op eigen grond
Tuinschutting met raster
schutting plaatsen op eigen grond blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in diverse soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting plaatsen op eigen grond of schutting laten plaatsen Pellenberg op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schutting plaatsen op eigen grond

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afsluiten van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en aangestort met mortel specie. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting plaatsen op eigen grond, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Holwerd voor meer info.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele montage. Verder kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting plaatsen op eigen grond
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting plaatsen op eigen grond
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting plaatsen op eigen grond
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting plaatsen op eigen grond of andere dingen zoals Nobifix behandelen of niet. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting plaatsen op eigen grond”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting plaatsen op eigen grond of schutting laten plaatsen Puurs.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting plaatsen op eigen grond Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting plaatsen op eigen grond beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting plaatsen op eigen grondDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tuinschutting tips om er meer over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Neerlanden, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting plaatsen op eigen grond

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting plaatsen op eigen grond


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting plaatsen op eigen grond of “schutting laten plaatsen Andel“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting plaatsen op eigen grondHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Boutersem kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top