“schutting plaatsen tegen bestaande schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting plaatsen tegen bestaande schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verscheidene type hekwerken en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld schutting plaatsen tegen bestaande schutting. Zo zijn er verscheidene type tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting plaatsen tegen bestaande schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting plaatsen tegen bestaande schutting
Tuinschutting met raster
schutting plaatsen tegen bestaande schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, hebben een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton omheiningen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting plaatsen tegen bestaande schutting of douglas hout Zweeds rabat zwart op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of schutting plaatsen tegen bestaande schutting

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen omheining is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en aangestort met mortel specie. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting plaatsen tegen bestaande schutting, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Nistelrode voor meer kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting plaatsen tegen bestaande schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting plaatsen tegen bestaande schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting plaatsen tegen bestaande schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting plaatsen tegen bestaande schutting of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Lier. Wanneer u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting plaatsen tegen bestaande schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting plaatsen tegen bestaande schutting of schutting laten plaatsen Liedekerke.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting plaatsen tegen bestaande schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting plaatsen tegen bestaande schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en schutting plaatsen tegen bestaande schuttingEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of hout betonschutting laag, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de positie van uw erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting plaatsen tegen bestaande schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting plaatsen tegen bestaande schutting


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting plaatsen tegen bestaande schutting of “hars voor beton schutting“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting plaatsen tegen bestaande schuttingHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Makkum kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top