“schutting van beton en hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting van beton en hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende soorten tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken zoals schutting van beton en hout. Zo zijn er meerdere soorten omheiningen beschikbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting van beton en hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting van beton en hout
Tuinschutting met raster
schutting van beton en hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn solide, hebben een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een schutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting van beton en hout of schutting laten plaatsen Blerick op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting van beton en hout

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende keus voor het afscheiden van de tuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting van beton en hout, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen ‘s-Heerenberg voor extra informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een beton schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting van beton en hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting van beton en hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting van beton en hout
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining robuust en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting van beton en hout of overige dingen zoals houten schutting laten plaatsen. Indien u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting van beton en hout”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting van beton en hout of schutting laten plaatsen Valkenburg.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting van beton en hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting van beton en hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting van beton en houtDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er meer over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton omheining is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Bleskensgraaf, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de situatie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting van beton en hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting van beton en hout


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting van beton en hout of “zwarte vlekken op douglas hout“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting van beton en houtHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Hollandscheveld kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top