“schutting van dunne latjes”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting van dunne latjes? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verscheidene soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld schutting van dunne latjes. Zo zijn er verschillende soorten omheiningen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

schutting van dunne latjes foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting van dunne latjes
Tuinschutting met raster
schutting van dunne latjes blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn solide, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn goed bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een tuinafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting van dunne latjes of schutting laten plaatsen Westkapelle op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting van dunne latjes

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende optie voor het afscheiden van de tuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. steen betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een hekwerk waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting van dunne latjes, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Spaubeek voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren schutting van dunne latjes
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting van dunne latjes
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting van dunne latjes
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting sterk en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting van dunne latjes of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Oirschot. Als u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting van dunne latjes”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting van dunne latjes of metalen paal voor poort.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting van dunne latjes Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting van dunne latjes beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting van dunne latjesEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips lezen om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of planken aan elkaar bevestigen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting van dunne latjes

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting van dunne latjes


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting van dunne latjes of “schutting laten plaatsen Gerwen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de tuinschutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting van dunne latjesHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Hardegarijp kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top