“schutting verhogen met groen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting verhogen met groen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verscheidene soorten tuinafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters op zoeken zoals schutting verhogen met groen. Zo zijn er diverse type schuttingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting verhogen met groen foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting verhogen met groen
Tuinschutting met raster
schutting verhogen met groen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn robuust, hebben een lange levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting verhogen met groen of houten shutters buiten verticaal op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of schutting verhogen met groen

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Achteraf worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting verhogen met groen, kijk dan ook eens op beits of olie douglas voor meer info.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting verhogen met groen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting verhogen met groen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting verhogen met groen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting verhogen met groen of andere dingen zoals schutting laten plaatsen sint Michielsgestel. Als u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting verhogen met groen”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting verhogen met groen of douglas hout behandelen met Bangkirai olie.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting verhogen met groen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting verhogen met groen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting verhogen met groenDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton schutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de schutting solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of wat voor hout is douglas, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms wijs om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting verhogen met groen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting verhogen met groen


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting verhogen met groen of “schutting plaatsen kosten buren“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er kabels of slangen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting verhogen met groenHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Waalre kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top