“schuttingen kopen en plaatsen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schuttingen kopen en plaatsen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verscheidene soorten tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld schuttingen kopen en plaatsen. Zo zijn er diverse soorten omheiningen leverbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schuttingen kopen en plaatsen foto
Dubbele poort Nobifix
Info schuttingen kopen en plaatsen
Tuinschutting met raster
schuttingen kopen en plaatsen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een schutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over schuttingen kopen en plaatsen of schutting laten plaatsen Ede op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schuttingen kopen en plaatsen

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. nostalgie betonplaten.

Een betonnen schutting is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schuttingen kopen en plaatsen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Thorn voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal professionele installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren schuttingen kopen en plaatsen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schuttingen kopen en plaatsen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schuttingen kopen en plaatsen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schuttingen kopen en plaatsen of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Eelde. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schuttingen kopen en plaatsen”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schuttingen kopen en plaatsen of hoe lang moet beton drogen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schuttingen kopen en plaatsen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schuttingen kopen en plaatsen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en schuttingen kopen en plaatsenEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er over te lezen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton schutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of betonplaten 12 cm dik, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de positie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schuttingen kopen en plaatsen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schuttingen kopen en plaatsen


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schuttingen kopen en plaatsen of “potdekselschutting kant en klaar“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schuttingen kopen en plaatsenHet zetten van een omheining metaal op metaal bevestigen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinschutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top