“stenen voor in de tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over stenen voor in de tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over diverse type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar mensen op zoeken bijvoorbeeld stenen voor in de tuin. Zo zijn er meerdere type hekwerken beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

stenen voor in de tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info stenen voor in de tuin
Tuinschutting met raster
stenen voor in de tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stevig, beschikken over een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over stenen voor in de tuin of houten tuinpoort zelf maken op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of stenen voor in de tuin

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afsluiten van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de bodem worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen schutting is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan stenen voor in de tuin, kijk dan eens op prijsschutting per meter voor meer kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans professionele montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren stenen voor in de tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting stenen voor in de tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting stenen voor in de tuin
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over stenen voor in de tuin of andere dingen zoals schutting van beton en hout. Als u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “stenen voor in de tuin”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over stenen voor in de tuin of schutting laten plaatsen Herk-de-Stad.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

stenen voor in de tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
stenen voor in de tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en stenen voor in de tuinDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton omheining is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen sint-Martens-Voeren, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van uw erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over stenen voor in de tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over stenen voor in de tuin


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over stenen voor in de tuin of “schutting laten plaatsenschipluiden“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of leidingen direct tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals stenen voor in de tuinHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Rhenen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top