“tuin afschermen tegen inkijk”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuin afschermen tegen inkijk? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over verschillende type tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken zoals tuin afschermen tegen inkijk. Zo zijn er verschillende type hekwerken beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

tuin afschermen tegen inkijk foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuin afschermen tegen inkijk
Tuinschutting met raster
tuin afschermen tegen inkijk blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over tuin afschermen tegen inkijk of schutting laten plaatsen Blaricum op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of tuin afschermen tegen inkijk

Een betonschutting is een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een hekwerk waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond geplaatst en aangestort met mortel specie. Achteraf worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuin afschermen tegen inkijk, kijk dan ook eens op gewicht douglas balk 15×15 voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren tuin afschermen tegen inkijk
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuin afschermen tegen inkijk
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuin afschermen tegen inkijk
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over tuin afschermen tegen inkijk of overige zaken zoals poortdeur 80 cm breed. Indien u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuin afschermen tegen inkijk”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuin afschermen tegen inkijk of raam in schutting maken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuin afschermen tegen inkijk Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuin afschermen tegen inkijk beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en tuin afschermen tegen inkijkDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of geluid in de tuin, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de positie van uw perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuin afschermen tegen inkijk

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuin afschermen tegen inkijk


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over tuin afschermen tegen inkijk of “schroefgaten vullen hout buiten“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinschutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuin afschermen tegen inkijkHet plaatsen van een schutting zelf een plattegrond maken gratis kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top