“tuinhek 1 meter hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhek 1 meter hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over verscheidene soorten omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar mensen op zoeken zoals tuinhek 1 meter hoog. Zo zijn er diverse soorten omheiningen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

tuinhek 1 meter hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhek 1 meter hoog
Tuinschutting met raster
tuinhek 1 meter hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn krachtig, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over tuinhek 1 meter hoog of schutting laten plaatsen Kwintsheul op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of tuinhek 1 meter hoog

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton omheining is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem gezet en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan tuinhek 1 meter hoog, kijk dan eens op schutting tegen heg plaatsen voor meer kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren tuinhek 1 meter hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhek 1 meter hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhek 1 meter hoog
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over tuinhek 1 meter hoog of afwijkende dingen zoals groene aanslag houtenschutting. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhek 1 meter hoog”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhek 1 meter hoog of kant en klare afscheiding tuin.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhek 1 meter hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhek 1 meter hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en tuinhek 1 meter hoogEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Den Burg, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van uw erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinhek 1 meter hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhek 1 meter hoog


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhek 1 meter hoog of “douglas hout geschaafd kopen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhek 1 meter hoogHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Nieuwkoop kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top