“tuinhek 100 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhek 100 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over diverse type tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld tuinhek 100 cm hoog. Zo zijn er verscheidene soorten schuttingen leverbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

tuinhek 100 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhek 100 cm hoog
Tuinschutting met raster
tuinhek 100 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn solide, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over tuinhek 100 cm hoog of poort 3.5 meter op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of tuinhek 100 cm hoog

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende optie voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton omheining is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en voorzien van mortel specie. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinhek 100 cm hoog, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Zevenaar voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren tuinhek 100 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhek 100 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhek 100 cm hoog
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over tuinhek 100 cm hoog of andere zaken zoals hout beton schutting incl. plaatsen. Ingeval u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhek 100 cm hoog”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhek 100 cm hoog of zwarte verf voor Zweeds rabat.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhek 100 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhek 100 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en tuinhek 100 cm hoogEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of douglas planken 3 meter, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het slim om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over tuinhek 100 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhek 100 cm hoog


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhek 100 cm hoog of “dubbele poort 200 cm“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhek 100 cm hoogHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Heindonk kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top