“tuinhek 40 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhek 40 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verscheidene soorten hekwerken en bijbehorende onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals tuinhek 40 cm hoog. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

tuinhek 40 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhek 40 cm hoog
Tuinschutting met raster
tuinhek 40 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn solide, zijn duurzaam en behoeven zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over tuinhek 40 cm hoog of geschikt hout voor buiten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of tuinhek 40 cm hoog

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton hekwerk is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en aangestort met beton mortel. Daarna worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinhek 40 cm hoog, kijk dan eens op hoeveel mag een offerte afwijken voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren tuinhek 40 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhek 40 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhek 40 cm hoog
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting solide en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over tuinhek 40 cm hoog of overige zaken zoals betonnen schutting schuttingdelen prijs informatie. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhek 40 cm hoog”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhek 40 cm hoog of schutting laten plaatsen Grootegast.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhek 40 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhek 40 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en tuinhek 40 cm hoogDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of hars voor betonschutting, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de positie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinhek 40 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhek 40 cm hoog


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhek 40 cm hoog of “poort 110 cm breed“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhek 40 cm hoogHet plaatsen van een hekwerk afscheiding tussen buren voortuin kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top