“tuinhek 80 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhek 80 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra informatie over verschillende soorten tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar mensen op zoeken zoals tuinhek 80 cm hoog. Zo zijn er diverse soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

tuinhek 80 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhek 80 cm hoog
Tuinschutting met raster
tuinhek 80 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn perfect opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een omheining is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over tuinhek 80 cm hoog of het beste hout voor buiten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of tuinhek 80 cm hoog

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van de achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die solide in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een omheining waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinhek 80 cm hoog, kijk dan eens op Karweischutting laten plaatsen voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal professionele installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren tuinhek 80 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhek 80 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhek 80 cm hoog
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining solide en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over tuinhek 80 cm hoog of overige dingen zoals schutting laten plaatsen De Lier. Indien u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhek 80 cm hoog”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhek 80 cm hoog of schutting schilderen aan 1 kant.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhek 80 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhek 80 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en tuinhek 80 cm hoogEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton schutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Waverwoud, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinhek 80 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhek 80 cm hoog


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhek 80 cm hoog of “schutting laten plaatsen Bergeijk“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of slangen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhek 80 cm hoogHet zetten van een schutting Nobifix planken mes groef kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top