“tuinhek 90 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhek 90 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over diverse soorten tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar mensen op zoeken bijvoorbeeld tuinhek 90 cm hoog. Zo zijn er diverse soorten hekwerken beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

tuinhek 90 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhek 90 cm hoog
Tuinschutting met raster
tuinhek 90 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over tuinhek 90 cm hoog of schutting laten plaatsen Minnertsga op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of tuinhek 90 cm hoog

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinhek 90 cm hoog, kijk dan ook eens op schutting bestand tegenstorm voor extra kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton schutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren tuinhek 90 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhek 90 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhek 90 cm hoog
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over tuinhek 90 cm hoog of overige dingen zoals hout behandelen zonder verkleuring. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhek 90 cm hoog”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhek 90 cm hoog of kant en klaar beton fundering.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhek 90 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhek 90 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en tuinhek 90 cm hoogDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton omheining is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting betonpaal met sleuf, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de locatie van de erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinhek 90 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhek 90 cm hoog


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhek 90 cm hoog of “schutting laten plaatsen Liessel“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhek 90 cm hoogHet plaatsen van een erfafscheiding gegalvaniseerde palen voorschutting kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top