“tuinhekjes 40 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinhekjes 40 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra informatie over diverse soorten tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld tuinhekjes 40 cm hoog. Zo zijn er meerdere type omheiningen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

tuinhekjes 40 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinhekjes 40 cm hoog
Tuinschutting met raster
tuinhekjes 40 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn krachtig, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over tuinhekjes 40 cm hoog of schutting Zweeds rabat dubbelzijdig op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of tuinhekjes 40 cm hoog

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende optie voor het afsluiten van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die solide in de bodem worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton hekwerk is een omheining waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met beton mortel. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinhekjes 40 cm hoog, kijk dan eens op houten tuinpoort op maat voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren tuinhekjes 40 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinhekjes 40 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinhekjes 40 cm hoog
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting robuust en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over tuinhekjes 40 cm hoog of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Bilzen. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinhekjes 40 cm hoog”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinhekjes 40 cm hoog of verven van geïmpregneerd hout.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinhekjes 40 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinhekjes 40 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en tuinhekjes 40 cm hoogDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vind hier uw antwoord om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of houten balken in tuin, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van uw perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinhekjes 40 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinhekjes 40 cm hoog


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinhekjes 40 cm hoog of “schutting laten plaatsen Berg“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinhekjes 40 cm hoogHet plaatsen van een tuinafscheiding inkijk tuin van boven kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top