“tuinplanken 20 cm breed”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinplanken 20 cm breed? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende type omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken zoals tuinplanken 20 cm breed. Zo zijn er verscheidene type omheiningen leverbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

tuinplanken 20 cm breed foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinplanken 20 cm breed
Tuinschutting met raster
tuinplanken 20 cm breed blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over tuinplanken 20 cm breed of schutting laten plaatsen Grimbergen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of tuinplanken 20 cm breed

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die solide in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. steen betonplaten.

Een beton tuinafscheiding is een schutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met beton mortel. Dan worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinplanken 20 cm breed, kijk dan eens op goedkope houten planken buiten voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een wellustige uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren tuinplanken 20 cm breed
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinplanken 20 cm breed
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinplanken 20 cm breed
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over tuinplanken 20 cm breed of afwijkende zaken zoals stormschade zelf herstellen verzekering. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinplanken 20 cm breed”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinplanken 20 cm breed of schutting laten plaatsen Rothem.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinplanken 20 cm breed Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinplanken 20 cm breed beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en tuinplanken 20 cm breedEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of douglas hout beitsen Gamma, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de positie van de erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinplanken 20 cm breed

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinplanken 20 cm breed


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinplanken 20 cm breed of “schutting laten plaatsen Opmeer“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Indien u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinplanken 20 cm breedHet plaatsen van een tuinschutting wat valt er onder stormschade kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om de tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top