“tuinpoort hout op maat”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinpoort hout op maat? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over diverse soorten tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren op zoeken zoals tuinpoort hout op maat. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

tuinpoort hout op maat foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinpoort hout op maat
Tuinschutting met raster
tuinpoort hout op maat blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in diverse soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn sterk, hebben een lange levensduur en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over tuinpoort hout op maat of schutting laten plaatsen Horst op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of tuinpoort hout op maat

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton hekwerk is een hekwerk waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met mortel specie. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan tuinpoort hout op maat, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Heenvliet voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren tuinpoort hout op maat
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinpoort hout op maat
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinpoort hout op maat
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over tuinpoort hout op maat of andere zaken zoals hoe snel droogt snelbeton. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinpoort hout op maat”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinpoort hout op maat of wat is een pasvak.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinpoort hout op maat Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinpoort hout op maat beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en tuinpoort hout op maatDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Lommel, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over tuinpoort hout op maat

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinpoort hout op maat


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinpoort hout op maat of “welke schroeven voorschutting“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinpoort hout op maatHet zetten van een tuinafscheiding douglas hout beitsen kleuren kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top