“tuinscherm 90 cm breed”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over tuinscherm 90 cm breed? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over diverse type tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken zoals tuinscherm 90 cm breed. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

tuinscherm 90 cm breed foto
Dubbele poort Nobifix
Info tuinscherm 90 cm breed
Tuinschutting met raster
tuinscherm 90 cm breed blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn robuust, hebben een lange levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over tuinscherm 90 cm breed of schutting delen met buren op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of tuinscherm 90 cm breed

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton tuinschutting is een omheining waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan tuinscherm 90 cm breed, kijk dan ook eens op zwarte verf voor Zweeds rabat voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren tuinscherm 90 cm breed
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting tuinscherm 90 cm breed
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting tuinscherm 90 cm breed
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de schutting sterk en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over tuinscherm 90 cm breed of overige dingen zoals schutting op eigen grond afstand erfgrens. Ingeval u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “tuinscherm 90 cm breed”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over tuinscherm 90 cm breed of schutting laten plaatsen Rotterdam.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

tuinscherm 90 cm breed Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
tuinscherm 90 cm breed beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en tuinscherm 90 cm breedEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsensleen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de positie van uw erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over tuinscherm 90 cm breed

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over tuinscherm 90 cm breed


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn vaak gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over tuinscherm 90 cm breed of “schutting laten plaatsen Maastricht“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals tuinscherm 90 cm breedHet plaatsen van een tuinschutting hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top