Hoeveel planken per tuinscherm?

De hoeveelheid planken die wordt bevestigd aan uw schutting zijn bepalend hoe sterk uw schutting is en hoeveel privacy deze u biedt. De gangbare keuze die hierin wordt geboden is 19 planken, 21 planken of 23 planken. Hoe hoger het aantal planken, hoe sterker de schutting zal zijn. Daarnaast betekent een hoger aantal planken ook een verhoogde privacy, doordat de inkijk beperkter zal zijn. Het aantal planken waar u voor kiest in combinatie met de houtsoort is bepalend voor de prijs van uw schutting.
 
19 planken
 
Als u kiest voor 19 planken dan kiest u voor een schutting waarbij doorkijk mogelijk is. Hierbij is het dus mogelijk om bij de buren in de tuin te kijken en andersom. Veel huiseigenaren kiezen hiervoor omdat ze niet ‘gevangen’ willen zitten in hun achtertuin. Ze houden juist van een stukje verbinding met de buren en kunnen dat hiermee creëren. Ook zien we dit veel terug bij aanleunwoningen waar ouderen in wonen, waarbij een stukje sociale controle gewenst is. Hierbij houden de buren elkaar, bewust en afgesproken, in de gaten en maken soms een praatje door de schutting. Het is ook mogelijk om voor de open stukken planten te laten groeien, waardoor je toch een wat meer beschut geheel krijgt.
 
21 planken
 
Dit is een fijne tussenmaat waar veel voor wordt gekozen. Hierbij heeft u toch de privacy waar u naar op zoek bent, maar ook het gevoel niet geheel afgesloten te zijn. Om in de tuin te kijken moeten buren nog wel even hun best doen. Hiervoor moet je bewust al schuin naar binnen kijken, wat eigenlijk nooit wordt gedaan. Door het plaatsen van struikjes of grote planten voor de open delen kun je ervoor kiezen om de doorkijk die er is, nog meer te beperken. Dit geeft de schutting een speels karakter.
 
23 planken
 
Voor wie gesteld is op privacy zijn 23 planken ideaal. Hiermee kunt u volledig beschikken over uw privacy zonder dat buren bij u naar binnen kunnen kijken. Door deze hoeveelheid planken heb je ook nog eens een hele sterke schutting die tegen hoge windstoten bestand zal zijn. Als het een keer heel hard waait hoef je met een schutting voorzien van 23 delen niet bang te zijn dat deze om zal waaien. Door struiken en planten voor de schutting te plaatsen maak je het aangezicht wat speelser waardoor uw afgeschermde tuin nog mooier wordt.

* De aantal planken per tuinscherm zijn inclusief de 2 horizontale planken.

Tuinschermen

Onze tuinschermen zijn leverbaar in 4 verschillende houtsoorten. Grenen in zowel blank als zwart gespoten hout, Douglas onbehandeld en Nobifix.

De aantal planken op een tuinscherm bepalen de privacy. Met 19 planken op een tuinscherm is er een schuine doorkijk mogelijk. Bij 23 planken is er geen schuin zicht meer tussen de planken door. Tuinschermen met 21 planken bieden voor de meeste mensen voldoende privacy, daarom worden deze doorgaans het vaakst verkocht.

Al onze tuinschermen zijn met RVS schroeven gemonteerd en hebben een levensduur van minimaal 10 jaar.

NOBIFIX
ZWART GRENEN
GRENEN
DOUGLAS

Scroll to Top