“voortuin met houten palen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over voortuin met houten palen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verschillende soorten erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld voortuin met houten palen. Zo zijn er verschillende soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

voortuin met houten palen foto
Dubbele poort Nobifix
Info voortuin met houten palen
Tuinschutting met raster
voortuin met houten palen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over voortuin met houten palen of grenen hout betonschutting op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of voortuin met houten palen

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan voortuin met houten palen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Zeewolde voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans professionele installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren voortuin met houten palen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting voortuin met houten palen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting voortuin met houten palen
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over voortuin met houten palen of andere dingen zoals plank ophangen zonder boren Gamma. Als u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “voortuin met houten palen”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over voortuin met houten palen of bloemen aan de schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

voortuin met houten palen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
voortuin met houten palen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en voortuin met houten palenDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees informatie over erfafscheiding om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of Nobifix balk 6 meter, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over voortuin met houten palen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over voortuin met houten palen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over voortuin met houten palen of “schutting laten plaatsen Giessen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Indien u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals voortuin met houten palenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Lauw kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top