“vuren of grenen schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over vuren of grenen schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verschillende soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld vuren of grenen schutting. Zo zijn er meerdere soorten tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

vuren of grenen schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info vuren of grenen schutting
Tuinschutting met raster
vuren of grenen schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn krachtig, hebben een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over vuren of grenen schutting of tuinhek maken van pallets op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of vuren of grenen schutting

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een schutting waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan vuren of grenen schutting, kijk dan ook eens op zelf laag tuinhek maken voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren vuren of grenen schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting vuren of grenen schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting vuren of grenen schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over vuren of grenen schutting of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Bovensmilde. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “vuren of grenen schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over vuren of grenen schutting of schutting laten plaatsen Opoeteren.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

vuren of grenen schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
vuren of grenen schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en vuren of grenen schuttingDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er meer over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Opperdoes, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het soms wijs om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over vuren of grenen schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over vuren of grenen schutting


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over vuren of grenen schutting of “poeren maken van beton“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of leidingen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals vuren of grenen schuttingHet zetten van een omheining schutting laten plaatsen Steenwijkerwold kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top