“wand maken van hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wand maken van hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verschillende soorten tuinafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld wand maken van hout. Zo zijn er verscheidene type hekwerken beschikbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

wand maken van hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info wand maken van hout
Tuinschutting met raster
wand maken van hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, hebben een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn perfect bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over wand maken van hout of schutting laten plaatsen Klundert op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of wand maken van hout

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die solide in de bodem worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en aangestort met betonmortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wand maken van hout, kijk dan eens op schutting bestand tegen storm voor extra informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren wand maken van hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wand maken van hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wand maken van hout
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en stabiel is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over wand maken van hout of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Breedeweg. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wand maken van hout”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wand maken van hout of schutting laten plaatsen De Bilt.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wand maken van hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wand maken van hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en wand maken van houtDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er meer over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of hout beton schutting kopen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de positie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wand maken van hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wand maken van hout


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wand maken van hout of “zelf schuifdeur schutting maken“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wand maken van houtHet zetten van een hekwerk schutting laten plaatsen Zichem kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om de hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top