“wanden maken van hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wanden maken van hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer voorlichting over verschillende soorten erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen naar zoeken zoals wanden maken van hout. Zo zijn er diverse soorten tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

wanden maken van hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info wanden maken van hout
Tuinschutting met raster
wanden maken van hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn solide, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over wanden maken van hout of schutting laten plaatsen Hoek van Holland op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of wanden maken van hout

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de bodem worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een beton tuinschutting is een hekwerk waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan wanden maken van hout, kijk dan ook eens op tuinhek 60 cm hoog voor extra kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wanden maken van hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wanden maken van hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wanden maken van hout
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over wanden maken van hout of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Dordrecht. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wanden maken van hout”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wanden maken van hout of schutting laten plaatsen Aalburg.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wanden maken van hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wanden maken van hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en wanden maken van houtDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton schutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Riel, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de situatie van de perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wanden maken van hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wanden maken van hout


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over wanden maken van hout of “schutting laten plaatsen sint Annaparochie“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wanden maken van houtHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Middelrode kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top