“wat is duurzaam hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat is duurzaam hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verscheidene soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld wat is duurzaam hout. Zo zijn er diverse soorten erfafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

wat is duurzaam hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat is duurzaam hout
Tuinschutting met raster
wat is duurzaam hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn krachtig, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton omheiningen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over wat is duurzaam hout of welke beits voor douglas hout op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of wat is duurzaam hout

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met mortel specie. Daarna worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan wat is duurzaam hout, kijk dan ook eens op ruwe planken met schors voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans goede installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wat is duurzaam hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat is duurzaam hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat is duurzaam hout
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over wat is duurzaam hout of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Berghem. Als u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat is duurzaam hout”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat is duurzaam hout of schutting laten plaatsen Terneuzen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat is duurzaam hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat is duurzaam hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en wat is duurzaam hout



Een luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schutting



Hout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of groene afscheiding tuin laag, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wat is duurzaam hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat is duurzaam hout


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wat is duurzaam hout of “douglas schutting 180 x 200“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de procincie op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat is duurzaam hout



Het zetten van een hekwerk schutting laten plaatsen Vorden kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven