“wat is een motiefschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat is een motiefschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over diverse soorten hekwerken en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld wat is een motiefschutting. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

wat is een motiefschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat is een motiefschutting
Tuinschutting met raster
wat is een motiefschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn robuust, hebben een grote levensduur en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn perfect bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over wat is een motiefschutting of schutting laten plaatsen Best op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of wat is een motiefschutting

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton omheining is een erfafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan wat is een motiefschutting, kijk dan ook eens op hout beton schutting zwart voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans goede installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wat is een motiefschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat is een motiefschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat is een motiefschutting
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over wat is een motiefschutting of afwijkende dingen zoals beton schutting met houtmotief. Als u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat is een motiefschutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat is een motiefschutting of goedkope schutting inclusief plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat is een motiefschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat is een motiefschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en wat is een motiefschuttingDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees informatie over erfafscheiding om er meer over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton omheining is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Hees, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wat is een motiefschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat is een motiefschutting


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over wat is een motiefschutting of “schutting laten plaatsen Ophoven“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat is een motiefschuttingHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Cadier en Keer kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top