“wat is een pasvak”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat is een pasvak? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer informatie over verschillende type hekwerken en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken bijvoorbeeld wat is een pasvak. Zo zijn er diverse type schuttingen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

wat is een pasvak foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat is een pasvak
Tuinschutting met raster
wat is een pasvak blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn krachtig, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn perfect bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over wat is een pasvak of schutting laten plaatsen Stabroek op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of wat is een pasvak

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de grond worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een schutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Achteraf worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wat is een pasvak, kijk dan ook eens op schutting van beton en hout voor extra kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wat is een pasvak
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat is een pasvak
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat is een pasvak
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over wat is een pasvak of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Nieuwrode. Als u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat is een pasvak”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat is een pasvak of schutting laten plaatsen Harkstede.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat is een pasvak Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat is een pasvak beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en wat is een pasvakEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de omheining solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of meer in hout Barneveld, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de situatie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wat is een pasvak

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat is een pasvak


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over wat is een pasvak of “hout op metaalschroeven“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat is een pasvakHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Huijbergen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top