“wat kost een houtenschutting per meter”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost een houtenschutting per meter? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over diverse soorten hekwerken en gerelateerde thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld wat kost een houtenschutting per meter. Zo zijn er verscheidene type erfafscheidingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

wat kost een houtenschutting per meter foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost een houtenschutting per meter
Tuinschutting met raster
wat kost een houtenschutting per meter blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn solide, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn beter bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over wat kost een houtenschutting per meter of schutting laten plaatsen Doesburg op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of wat kost een houtenschutting per meter

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen omheining is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan wat kost een houtenschutting per meter, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Broek op Langedijk voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen hekwerk kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal goede montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wat kost een houtenschutting per meter
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost een houtenschutting per meter
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost een houtenschutting per meter
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting stevig en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over wat kost een houtenschutting per meter of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Heffen. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost een houtenschutting per meter”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost een houtenschutting per meter of schutting laten plaatsen Tweede Exloërmond.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost een houtenschutting per meter Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost een houtenschutting per meter beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en wat kost een houtenschutting per meterEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik op deze link om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Liessel, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het soms raadzaam om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over wat kost een houtenschutting per meter

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost een houtenschutting per meter


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost een houtenschutting per meter of “schutting laten plaatsen Wijnegem“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de omheining laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost een houtenschutting per meterHet zetten van een schutting schutting plaatsen kosten buren kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top