“wat kost een houtenschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost een houtenschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer kennisgeving over diverse soorten hekwerken en bijbehorende onderwerpen waar consumenten op zoeken zoals wat kost een houtenschutting. Zo zijn er verschillende soorten omheiningen beschikbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

wat kost een houtenschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost een houtenschutting
Tuinschutting met raster
wat kost een houtenschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn robuust, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn goed bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over wat kost een houtenschutting of schutting laten plaatsen Budel op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of wat kost een houtenschutting

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die robuust in de bodem worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen omheining is een tuinafscheiding waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem gezet en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wat kost een houtenschutting, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Haamstede voor meer informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal professionele montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren wat kost een houtenschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost een houtenschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost een houtenschutting
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over wat kost een houtenschutting of overige dingen zoals houten tuinpoort met stalen frame. Indien u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost een houtenschutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost een houtenschutting of kant en klaar klimopschutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost een houtenschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost een houtenschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en wat kost een houtenschuttingEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton omheining is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de schutting solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of schutting laten plaatsen Wommels, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het soms slim om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over wat kost een houtenschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost een houtenschutting


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn vaak gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost een houtenschutting of “schutting met gemetselde pilaren“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost een houtenschuttingHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Kortessem kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top