“wat kost een nieuweschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost een nieuweschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over verscheidene type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar mensen naar zoeken zoals wat kost een nieuweschutting. Zo zijn er verscheidene soorten hekwerken leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

wat kost een nieuweschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost een nieuweschutting
Tuinschutting met raster
wat kost een nieuweschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn solide, beschikken over een grote levensduur en behoeven zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over wat kost een nieuweschutting of wat voor hout is douglas op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of wat kost een nieuweschutting

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle optie voor het afscheiden van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een schutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond geplaatst en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan wat kost een nieuweschutting, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Hellevoetsluis voor meer informatie.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren wat kost een nieuweschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost een nieuweschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost een nieuweschutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting stevig en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over wat kost een nieuweschutting of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Ouderkerk aan de Amstel. Indien u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost een nieuweschutting”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost een nieuweschutting of schutting laten plaatsen ’s-Hertogenbosch.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost een nieuweschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost een nieuweschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en wat kost een nieuweschuttingEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Kudelstaart, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het raadzaam om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over wat kost een nieuweschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost een nieuweschutting


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost een nieuweschutting of “schutting laten plaatsen Tielen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost een nieuweschuttingHet zetten van een omheining hoe vaak hout impregneren kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top