“wat kost een schutting per meter”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost een schutting per meter? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over diverse type tuinafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken zoals wat kost een schutting per meter. Zo zijn er diverse type omheiningen leverbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

wat kost een schutting per meter foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost een schutting per meter
Tuinschutting met raster
wat kost een schutting per meter blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over wat kost een schutting per meter of hout betonschutting Alkmaar op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of wat kost een schutting per meter

Een betonschutting is een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de grond worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton hekwerk is een omheining waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wat kost een schutting per meter, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Ede voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren wat kost een schutting per meter
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost een schutting per meter
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost een schutting per meter
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over wat kost een schutting per meter of overige dingen zoals snelcement kant en klaar. Als u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost een schutting per meter”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost een schutting per meter of schutting laten plaatsen Rockanje.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost een schutting per meter Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost een schutting per meter beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en wat kost een schutting per meterDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of tuinpoort 120 cm breed Gamma, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms raadzaam om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over wat kost een schutting per meter

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost een schutting per meter


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost een schutting per meter of “stalen poort met hout“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te plaatsen en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost een schutting per meterHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Ens kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top