“wat kost een schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost een schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende type omheiningen en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld wat kost een schutting. Zo zijn er diverse type omheiningen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

wat kost een schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost een schutting
Tuinschutting met raster
wat kost een schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn keurig bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over wat kost een schutting of hout betonschutting rotsmotief op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of wat kost een schutting

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinschutting waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en aangestort met beton mortel. Dan worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wat kost een schutting, kijk dan eens op goedkope hout betonschutting voor meer kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren wat kost een schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost een schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost een schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over wat kost een schutting of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Driebergen-Rijsenburg. Als u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost een schutting”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost een schutting of hekwerk tuin laten plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost een schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost een schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en wat kost een schuttingEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting met stenen erin, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over wat kost een schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost een schutting


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost een schutting of “schutting laten plaatsen Willemstad“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost een schuttingHet zetten van een tuinschutting schutting laten plaatsen Herpen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top