“wat kost het plaatsen van een schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over wat kost het plaatsen van een schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over diverse soorten hekwerken en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters op zoeken zoals wat kost het plaatsen van een schutting. Zo zijn er verscheidene type tuinschuttingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

wat kost het plaatsen van een schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info wat kost het plaatsen van een schutting
Tuinschutting met raster
wat kost het plaatsen van een schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over wat kost het plaatsen van een schutting of houten planken en balken op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of wat kost het plaatsen van een schutting

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw tuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan wat kost het plaatsen van een schutting, kijk dan eens op geïmpregneerde palen 4 meter voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren wat kost het plaatsen van een schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting wat kost het plaatsen van een schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting wat kost het plaatsen van een schutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over wat kost het plaatsen van een schutting of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Boekelo. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “wat kost het plaatsen van een schutting”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over wat kost het plaatsen van een schutting of schutting laten plaatsen Hoogkerk.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

wat kost het plaatsen van een schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
wat kost het plaatsen van een schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en wat kost het plaatsen van een schuttingEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tuinschutting tips om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Hoogkarspel, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het wijs om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over wat kost het plaatsen van een schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over wat kost het plaatsen van een schutting


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over wat kost het plaatsen van een schutting of “hout beton schutting incl. plaatsen Hornbach“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals wat kost het plaatsen van een schuttingHet plaatsen van een erfafscheiding hout betonschutting incl. plaatsen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top