“zelf een plattegrond maken gratis”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf een plattegrond maken gratis? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over verscheidene type tuinafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld zelf een plattegrond maken gratis. Zo zijn er verscheidene soorten erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

zelf een plattegrond maken gratis foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf een plattegrond maken gratis
Tuinschutting met raster
zelf een plattegrond maken gratis blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn krachtig, beschikken over een lange levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over zelf een plattegrond maken gratis of schutting laten plaatsen Goor op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of zelf een plattegrond maken gratis

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle optie voor het afsluiten van uw tuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton tuinschutting is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan zelf een plattegrond maken gratis, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Kampenhout-Sas voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren zelf een plattegrond maken gratis
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf een plattegrond maken gratis
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf een plattegrond maken gratis
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over zelf een plattegrond maken gratis of andere zaken zoals Nobifix achterdeur met dubbel glas. Indien u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf een plattegrond maken gratis”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf een plattegrond maken gratis of schutting laten plaatsen Grobbendonk.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf een plattegrond maken gratis Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf een plattegrond maken gratis beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en zelf een plattegrond maken gratisDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of kleurloze olie voor hout, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van de perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over zelf een plattegrond maken gratis

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf een plattegrond maken gratis


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf een plattegrond maken gratis of “palen in beton of niet“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf een plattegrond maken gratisHet zetten van een hekwerk slot opschuifdeur maken kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top