“zelf een schutting maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf een schutting maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over verschillende soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld zelf een schutting maken. Zo zijn er verscheidene soorten erfafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

zelf een schutting maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf een schutting maken
Tuinschutting met raster
zelf een schutting maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn robuust, beschikken over een lange levensduur en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over zelf een schutting maken of schutting laten plaatsen Berchem op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of zelf een schutting maken

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van de achtertuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de grond worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton hekwerk is een erfafscheiding waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan zelf een schutting maken, kijk dan ook eens op houten balkenstandaard maten voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren zelf een schutting maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf een schutting maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf een schutting maken
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining stevig en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over zelf een schutting maken of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Hollandscheveld. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf een schutting maken”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf een schutting maken of blokhut profielschutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf een schutting maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf een schutting maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en zelf een schutting makenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Winterswijk, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de positie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over zelf een schutting maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf een schutting maken


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf een schutting maken of “kleine tuin met gras“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de omheining laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf een schutting makenHet zetten van een tuinafscheiding lage tuinafscheiding tuin afscheiding voortuin kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top