“zelf een tuindeur maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf een tuindeur maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verschillende soorten schuttingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken zoals zelf een tuindeur maken. Zo zijn er diverse type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

zelf een tuindeur maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf een tuindeur maken
Tuinschutting met raster
zelf een tuindeur maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over zelf een tuindeur maken of paal in beton storten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of zelf een tuindeur maken

Een betonschutting is een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw achtertuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een beton tuinschutting is een erfafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met beton mortel. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan zelf een tuindeur maken, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Barneveld voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren zelf een tuindeur maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf een tuindeur maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf een tuindeur maken
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de schutting stevig en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over zelf een tuindeur maken of overige dingen zoals hek in het engels. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf een tuindeur maken”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf een tuindeur maken of houtenschutting planken verticaal.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf een tuindeur maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf een tuindeur maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en zelf een tuindeur makenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton omheining is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de schutting stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of om de hoeveel meter een paal, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over zelf een tuindeur maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf een tuindeur maken


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf een tuindeur maken of “schutting laten plaatsen Rumst“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of leidingen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf een tuindeur makenHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Diepenveen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top