“zelf houten poort maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf houten poort maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verscheidene soorten schuttingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals zelf houten poort maken. Zo zijn er meerdere type hekwerken beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

zelf houten poort maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf houten poort maken
Tuinschutting met raster
zelf houten poort maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn krachtig, beschikken over een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een schutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over zelf houten poort maken of stalen palen voorschutting op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of zelf houten poort maken

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een betonnen omheining is een tuinschutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan zelf houten poort maken, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Ruisbroek voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren zelf houten poort maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf houten poort maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf houten poort maken
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over zelf houten poort maken of afwijkende zaken zoals voortuin met houten palen. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf houten poort maken”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf houten poort maken of schutting laten plaatsen Goedereede.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf houten poort maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf houten poort maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en zelf houten poort makenEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Rutten, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het verstandig om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over zelf houten poort maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf houten poort maken


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf houten poort maken of “schutting laten plaatsen Lopik“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf houten poort makenHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Hulsberg kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top