“zelf laag tuinhek maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf laag tuinhek maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld zelf laag tuinhek maken. Zo zijn er meerdere type hekwerken leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

zelf laag tuinhek maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf laag tuinhek maken
Tuinschutting met raster
zelf laag tuinhek maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn sterk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over zelf laag tuinhek maken of schutting laten plaatsen Muizen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of zelf laag tuinhek maken

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem gezet en aangestort met mortel specie. Achteraf worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan zelf laag tuinhek maken, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Gerwen voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren zelf laag tuinhek maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf laag tuinhek maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf laag tuinhek maken
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting solide en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over zelf laag tuinhek maken of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Muiden. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf laag tuinhek maken”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf laag tuinhek maken of paal op betonpoer bevestigen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf laag tuinhek maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf laag tuinhek maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en zelf laag tuinhek makenDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton schutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of douglas hout kopen België, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over zelf laag tuinhek maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf laag tuinhek maken


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf laag tuinhek maken of “kant en klaar beton 25 kg“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf laag tuinhek makenHet plaatsen van een hekwerk hoe herken je houtsoorten kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top