“zelf maken met hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelf maken met hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer kennisgeving over diverse type hekwerken en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld zelf maken met hout. Zo zijn er meerdere soorten erfafscheidingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

zelf maken met hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelf maken met hout
Tuinschutting met raster
zelf maken met hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, beschikken over een grote levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een schutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over zelf maken met hout of vuren planken 20 cm breed op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of zelf maken met hout

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die robuust in de grond worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton omheining is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan zelf maken met hout, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Hasselt voor meer informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal professionele montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren zelf maken met hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelf maken met hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelf maken met hout
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding robuust en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over zelf maken met hout of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Millen. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelf maken met hout”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelf maken met hout of schutting laten plaatsen Den Ham.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelf maken met hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelf maken met hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en zelf maken met houtDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er over te weten te komen. De luxe hout-beton omheining is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of tuinhek 80 cm hoog, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over zelf maken met hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelf maken met hout


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over zelf maken met hout of “schutting klimop kant en klaar“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelf maken met houtHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Alblasserdam kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top