“zelfserre bouwen hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over zelfserre bouwen hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over diverse type tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld zelfserre bouwen hout. Zo zijn er verscheidene type omheiningen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

zelfserre bouwen hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info zelfserre bouwen hout
Tuinschutting met raster
zelfserre bouwen hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn solide, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over zelfserre bouwen hout of palen in de grond op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of zelfserre bouwen hout

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de grond worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een beton schutting is een tuinafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan zelfserre bouwen hout, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Hardegarijp voor meer informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen hekwerk kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren zelfserre bouwen hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting zelfserre bouwen hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting zelfserre bouwen hout
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over zelfserre bouwen hout of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Lille. Als u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “zelfserre bouwen hout”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over zelfserre bouwen hout of schutting laten plaatsen Merum.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

zelfserre bouwen hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
zelfserre bouwen hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en zelfserre bouwen houtEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of betonschutting incl plaatsen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over zelfserre bouwen hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over zelfserre bouwen hout


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over zelfserre bouwen hout of “zwarte schutting met groen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals zelfserre bouwen houtHet plaatsen van een tuinschutting hekwerk 1 meter hoog kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top