“betonnen schutting plaatsen kosten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over betonnen schutting plaatsen kosten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over verscheidene type tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld betonnen schutting plaatsen kosten. Zo zijn er verscheidene type tuinschuttingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

betonnen schutting plaatsen kosten foto
Dubbele poort Nobifix
Info betonnen schutting plaatsen kosten
Tuinschutting met raster
betonnen schutting plaatsen kosten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, hebben een lange levensduur en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over betonnen schutting plaatsen kosten of houten hekken en poorten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of betonnen schutting plaatsen kosten

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle optie voor het afsluiten van de achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de bodem worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen omheining is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan betonnen schutting plaatsen kosten, kijk dan eens op houten platen voor buiten Gamma voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren betonnen schutting plaatsen kosten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting betonnen schutting plaatsen kosten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting betonnen schutting plaatsen kosten
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over betonnen schutting plaatsen kosten of andere zaken zoals schutting vuren of grenen. Wanneer u de omheining laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “betonnen schutting plaatsen kosten”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over betonnen schutting plaatsen kosten of schutting laten plaatsen Ruinerwold.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

betonnen schutting plaatsen kosten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
betonnen schutting plaatsen kosten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en betonnen schutting plaatsen kostenDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of tuinscherm 90 cm breed, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het wijs om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over betonnen schutting plaatsen kosten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over betonnen schutting plaatsen kosten


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over betonnen schutting plaatsen kosten of “Nobifix behandelen voor buiten“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals betonnen schutting plaatsen kostenHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Rijsenhout kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top