“schutting laten plaatsen Wassenaar”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Wassenaar? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer kennisgeving over verschillende soorten hekwerken en bijbehorende onderwerpen waar mensen op zoeken zoals schutting laten plaatsen Wassenaar. Zo zijn er meerdere type hekwerken beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Wassenaar foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Wassenaar
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Wassenaar blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, beschikken over een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Wassenaar of snelcement kant en klaar op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Wassenaar

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de bodem worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton tuinafscheiding is een omheining waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting laten plaatsen Wassenaar, kijk dan eens op grenen of vurenschutting voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal goede installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Wassenaar
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Wassenaar
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Wassenaar
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding solide en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting laten plaatsen Wassenaar of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Franeker. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Wassenaar”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Wassenaar of schutting laten plaatsen Fijnaart.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Wassenaar Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Wassenaar beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting laten plaatsen WassenaarEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton omheining is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of goedkope schutting inclusief plaatsen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het begrijpelijk om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Wassenaar

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Wassenaar


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Wassenaar of “schutting laten plaatsen Gendt“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen WassenaarHet zetten van een hekwerk schutting laten plaatsen Roggel kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top